mediafeeds.nl

Laptoptas: een tas vol mooie verhalen

laptoptas

Een laptoptas is heel erg handig. Geloof me, ik kan het weten. Als auteur kan ik niet zonder mijn laptop en die gaat dus overal mee naar toe. In een laptoptas natuurlijk want ik wil ook wel graag dat mijn kostbare bezit heel en in één stuk aankomt op de plaats van bestemming. Met die laptop verdien ik mijn geld. Ik moet er niet aan denken dat er iets mee gebeurd. Vandaar dat ik hem altijd zo veilig mogelijk meeneem in een passende laptoptas. Niet onbelangrijk: zo’n tas zorgt er ook voor dat ik geen rugklachten krijg want voor afspraken sleep ik toch heel vaak mijn hele kantoor mee. En mijn verhalen.

Verhaal onderweg

Ik schrijf ook veel onderweg. Het is gek, maar juist op plekken waar je er eens niet voor gaat zitten, als je juist met hele andere dingen bezig bent, komen verhalen in je op. Tijdens het wachten op de bus, in de overvolle trein of in het café. Opeens heb ik dan een inval die ik eigenlijk gelijk uit wil werken. Gelukkig kan ik het één en ander noteren op mijn telefoon, maar soms wil ik ook gewoon graag meteen een geweldige dialoog aan mijn verhaal plakken of een blog schrijven. De meeste invallen verdwijnen namelijk vaak net zo snel als ze gekomen zijn. Ik wil dat gewoon vasthouden. Dan is het handig als ik mijn laptop maar open hoef te slaan zodat ik onderweg aan mijn verhaal kan werken. Midden in dat drukke café of in die overvolle trein zit je dan in je eigen wereldje te schrijven. Het heeft ook wel wat. Het is weer eens wat anders dan het saaie bureau in mijn schrijfkamer.

Laptoptas vol spullen

Ik ben wel zo iemand die in zo’n laptoptas niet alleen de laptop met het verhaal meeneemt. Nee, zoals gezegd heb ik vaak een heel kantoor bij me. Losse pennen, notitieblokjes, een ouderwetse agenda, brieven, kopieën van mails en natuurlijk een lunch en wat andere onmisbare zaken vullen de andere vlakken van de laptoptas. Het is soms een wonder dat ik dat ding nog dichtkrijg. Al met al is zo’n tas echt onmisbaar voor mij. En ik vermoed dat dat voor veel anderen geldt. De laptoptas is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Iedereen sleept zijn eigen computer mee. En waarom ook niet? Tijdens een lange reis is het heerlijk om alvast wat werk te doen. En het is ook gewoon handig je eigen laptop op kantoor te hebben. Dus inpakken die tas en gaan maar weer.

Mobiele versie afsluiten