Gamen is ondertussen uitgegroeid tot een echt sport. Het wordt ook wel e-sport genoemd. Er zijn verschillende games waar grote toernooien voor worden georganiseerd. Bekende e-sport games zijn: Dota 2, League of Legends en het onlangs uitgebrachte Fortnite. Als gamer wil je natuurlijk een zo goed mogelijk prestatie neerzetten, zodat jij verschillende online e-sport toernooien kan winnen. In deze blog geef ik tips over hoe jij jouw gameprestaties kan verbeteren.

Zorg voor goede apparatuur

Tijdens het gamen ben je afhankelijk van je apparatuur. Als je op een Xbox of Playstation gamet, heeft iedereen dezelfde apparatuur en valt daar geen winst op te behalen. Bij PC gaming is dit echter helemaal anders. Elke computer heeft andere specificaties en kan daardoor dus sneller zijn. Het hebben van een goede computer is dan ook van groot belang. Zo is een grafische kaart van heel groot belang bij het gamen. Zorg er dan ook voor dat je de best mogelijke grafische kaart koopt! Ikzelf heb een computer met een grafische kaart van Nvidia GeForce. Naar mijn idee is dat het bedrijf dat de beste grafische kaarten produceert voor de beste prijs. Ook een snelle processor is belangrijk.

Zorg voor goede verbinding

Als je online gamet is het van belang dat je een goede internet verbinding hebt. Je kan op twee manieren verbonden zijn met het internet. Dit kan doormiddel van een kabel of een draadloze verbinding. Hoewel het zeer functioneel is om een draadloze verbinding te hebben, komt het de snelheid van de internetverbinding niet ten goede. Een draadloze verbinding is namelijk vele malen trager dan een verbinden door middel van een kabel. Ga dan ook altijd voor een internetverbinding met kabel. Zorg er ook voor dat je een goede internetprovider neemt. Als je slecht signaal van je internetprovider ontvangt, zal je ook slecht internet hebben tijdens het gamen. Vergelijk dus van de verschillende internet aanbieders hoe sterk en snel het internet in jouw huis is.

Zorg voor een goede houding

Gamen in je vrije tijd heb je misschien wel hangend op de bank gedaan. Als je gamen serieus wilt nemen en mee wilt doen aan e-sport wedstrijden moet je ervoor zorgen dat je altijd een goede houding aanneemt tijdens het gamen. Een goede houding zorgt er namelijk voor dat je beter met je handen kan bewegen om je personage te besturen. Ook zorgt het ervoor dat je beter geconcentreerd bezig bent. Op het hoogste niveau moet je namelijk altijd goed geconcentreerd zijn.