Jaren geleden heb ik een stedentrip Barcelona gemaakt. Wat een bijzondere ervaring was dat! Een stedentrip Barcelona zou ik dan ook iedereen aanraden. Je MOET echt minimaal een rondje om de Sagrada Familia lopen. Deze kathedraal is al jaren en jaren in aanbouw en het lijkt er op dat deze in 2026 gereed zal zijn. Het ontwerp van Gaudí is, zelfs als je geen zin hebt om er binnen te kijken, de moeite meer dan waard. Je ziet telkens weer wat anders. Van Heiligen tot een kerstboom. Trouwens, als je een stedentrip Barcelona maakt, kun je simpelweg niet om de Sagrada Familia heen. Je ziet 'm overal bovenuit!

Geniet op je stedentrip Barcelona van échte paella

En als je het helemaal goed voor elkaar hebt, dan kies je een eettentje aan het strand van Barcelona. Paella mag echt niet ontbreken tijdens je stedentrip Barcelona. De grote platte pan lijkt altijd te veel eten te bevatten, maar uiteindelijk is het allemaal zó lekker dat de pan leeg is voor je er erg in hebt. Natuurlijk bestel je er een glas sangria bij: rode wijn met daarin diverse verse vruchten. Heerlijk om de dorst te lessen!

Barcelona is de stad van Gaudí

Zeg je Barcelona, dan zeg je Gaudí. Deze ontwerper was al in 1900 bezig diverse gebouwen te ontwerpen die, tot op de dag van vandaag, te zien zijn in Barcelona. Het meest bekende voorbeeld is wel de Sagrada Familia, maar er zijn nog andere exemplaren van zijn ontwerpkunst te vinden. Je kunt in Barcelona een speciale Gaudí-tour doen of zelf op zoek gaan naar de gebouwen die deze architect/kunstenaar heeft ontworpen. Ga je zelf op zoek? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de tijd neemt om het Park Güell te bezoeken. Dit park is opgebouwd met de hulp van levensgrote mozaïeken. Je vindt er zelfs een bank in de vorm van een reuzenslang. Meer dan de moeite waard om te bekijken!

Wat wordt de volgende stedentrip?

Na Barcelona heb ik al eens een stedentrip Madrid gemaakt, dat was ook een bijzondere ervaring. Maar er zijn natuurlijk meer steden in Spanje geschikt voor een stedentrip. Zelf denk ik dat mijn partner en mezelf volgend voorjaar maar eens trakteer op een stedentrip Valencia. Dat lijkt me nu echt de moeite waard. Nog een stukje meer naar het zuiden, dus misschien wat minder geschikt voor midden in de zomer, maar voor het voorjaar de perfecte bestemming.