Ben je betrokken geweest bij een ongeluk en heb je hier fysieke en/of mentale schade aan overgehouden? Dan kan een letselschade advocaat jou helpen om deze schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Maar de ene letselschade advocaat is de andere niet en er is een gigantisch aanbod van letselschade advocaten, -bureaus en -adviseurs. Hoe vind je tussen al deze partijen een echt goede letselschade advocaat? Je leest het in dit blog!

Wat is een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in het voeren van zaken en het indienen van claims rondom letselschade. Een letselschade advocaat kan je bijvoorbeeld helpen om een vergoeding te ontvangen voor fysieke en emotionele schade ten gevolge van een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Een goede letselschade advocaat staat altijd ingeschreven in het Register voor advocaten en neemt deel aan het Keurmerk Letselschade. 

Waar helpt een letselschade advocaat je bij?

Een letselschade advocaat kan je niet alleen helpen bij het indienen van een claim voor letselschade, maar ondersteunt je vaak op meerdere gebieden. Zo kan een goede letselschade advocaat je helpen bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij, het in kaart brengen van de opgelopen schade, het vaststellen van de hoogte van de te ontvangen schadevergoeding en het adviseren gedurende het verloop van de claim en/of zaak.

Waar moet een goede letselschade advocaat aan voldoen?

Een goede letselschade advocaat is gespecialiseerd in letselschade en op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving. De advocaat moet opgenomen zijn in de relevante registers en deelnemen aan de keurmerken op het gebied van letselschade. Daarnaast moet de advocaat dagelijks goed bereikbaar zijn om je te helpen bij eventuele vragen en moet de advocaat je volledig ontzorgen gedurende het proces. Een goede letselschade advocaat kan laten zien welke eerdere zaken hij/zij eerder succesvol heeft afgerond en referenties aandragen. Ook is het belangrijk dat de advocaat zich actief blijft ontwikkelen om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied.

Waar vind je een letselschade advocaat?

Het is fijn als je de letselschade advocaat gemakkelijk kunt bereiken, daarom doe je er goed aan om te kiezen voor een letselschade advocaat die gevestigd is in jouw regio. Ben je woonachtig in Alkmaar? Zoek dan naar een letselschade advocaat in Alkmaar. Woon je in Eindhoven? Kies dan voor een letselschade advocaat Eindhoven. Zo kun je gemakkelijk actief contact onderhouden met de advocaat en snel even bij elkaar langsgaan om de zaak te bespreken of om relevante stukken door te nemen.