Heb je nog nooit van een Otg kabel gehoord? Dat zou zomaar kunnen. Een Otg kabel is op zich niets nieuws, maar je gebruikt ‘m gewoon niet zo vaak als een USB kabel. Toch zijn de Otg kabel en de USB kabel met elkaar te vergelijken. Je gebruikt beide kabels om verschillende apparaten met elkaar te verbinden. Soms kun je een USB kabel echter niet gebruiken tussen twee apparaten, daar komt dan de Otg kabel om de hoek kijken. Het is een kabel die je leven net wat gemakkelijker kan maken. De toepassingen zijn vooral praktisch.
Otg kabel

Een Otg kabel verbindt je mobiel met een toetsenbord

Waarom je je mobiel met een toetsenbord zou willen verbinden? Nou, bijvoorbeeld als je laptop gecrashed is en je toch een opdracht voor school of werk moet afmaken. Je kunt dan gaan lopen pielen op het schermpje van je mobiel of je hangt er gewoon even een toetsenbord aan. Dat aansluiten van een toetsenbord op je mobiel doe je met een Otg kabel. Dit heeft ermee te maken dat je mobiel geen USB poort heeft. Let er wel op: alle Apple-producten ondersteunen Otg niet. Dus dan moet je alsnog een andere oplossing zien te vinden.

Een Otg kabel helpt een backup te maken op een USB stick

Ook weer vanaf je mobiel. Op je laptop zit gewoon een USB poort waar je je USB stick in kunt steken om een backup van je belangrijke foto’s of documenten te maken. Zo’n poort zit dus niet op je mobiel. Soms is het echter wel even noodzakelijk om bestanden van je mobiel op te slaan op een USB stick. Je kunt dan moeilijk doen en alles eerst op je laptop zetten en dan verplaatsen naar de Usb stick. Of je schaft een Otg kabel aan die je aan de ene kant aansluit op je mobiel en aan de andere kant op de USB stick. Ook hier geldt weer: Apple-producten hebben geen Otg mogelijkheid.

Een Otg kabel bestellen, waar let je op?

Bij het bestellen van een Otg kabel let je natuurlijk op de pluggen. Je wilt je mobiel verbinden met een ander apparaat, het is dan wel zaak dat de pluggen geschikt zijn voor beide apparaten. Ook is het van belang dat je er voor zorgt dat je een kabel van maximaal 5 meter bestelt. Omdat je de kabel aansluit op je mobiel heb je in de meeste gevallen echt wel genoeg aan ongeveer 2 meter.